Muža zbili baseballovou palicou. Poškodili bazénovú plachtu. Zlodeji ukradli farby. Zhorelo kŕmidlo pre zver. V Dlhom Klčove vykradli dva domy

12.08.2010 Celý región

Muža zbili baseballovou palicou: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera (11.8.2010) obvinenie pre zločin ublíženie na zdraví a prečin výtržníctva trom Popradčanom vo veku 23, 25 a 33rokov.
Obvinená trojica v utorok 10.8.2010 v čase okolo 17:00 h fyzicky napadla neďaleko bytových jednotiek, na Levočskej ulici Poprade 38 ročného muža. Najstarší z nich niekoľko krát udrel Popradčana baseballovou drevenou palicou do nôh, rúk, ramien, chrbta, hlavy a záhlavia. Ďalší dvaja ho tiež niekoľko krát rukami a nohami udreli do hlavy. Spôsobili mu tak zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti 8 týždňov, pričom momentálne je hospitalizovaný v nemocnici. Vyšetrovateľ všetkých obvinených zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Poškodili bazénovú plachtu:
Zatiaľ neznámy páchateľ poškodil v noci z utorka na stredu bazénovú solárnu plachtu na kúpalisku v obci Zemplínske Hámre, okr. Snina.
Ňou bolo prikrytý plavecký bazén v športovo-rekreačnom areály v obci. Páchateľ na plachte spôsobil jednu trhlinu v tvare \"L\" o rozmeroch 42 cm x 42 cm, ďalšiu trhlinu o
veľkosti 30 cm a tretiu o veľkosti 21 cm. Obecnému úradu tak vznikla škoda vo výške 832. - €. Prípad vyšetrujú policajti zo Sniny, ktorý začali trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Zlodeji ukradli farby:
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera krádež farieb z areálu istej prešovskej firmy.
Doposiaľ neznámy v noci z utorka na stredu vošiel do areálu firmy. Tu z drevených paliet umiestnených v zadnej časti dvora ukradol 3 plastové nádoby o hmotnosti 4 kg a 25 plastových nádob o hmotnosti 7 kg s interiérovou farbou. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 334. - €.

Zhorelo kŕmidlo pre zver:
Bardejovskí policajti začali včera trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci v prípade zhoreného kŕmidla pre zver.
V noci z 29.7.2010 na 30.7.2010 doposiaľ neznámy páchateľ podpálil drevené kŕmidlo pre zver, ktoré bolo umiestnené v Bardejovských Kúpeľoch pri areáli úpravovne vody. Jeho zhorením vznikla poškodenému poľovníckemu združeniu škoda 600. - €.

V Dlhom Klčove vykradli dva domy:
Vranovskí policajti vyšetrujú dve krádeže vlámaním do rodinných domov v obci Dlhé Klčovo, okr. Vranov n/Topľou.
Ku krádežiam došlo počas noci z utorka na stredu. Na prvom dome doposiaľ neznámy páchateľ odstránil na otvorenom okne sieťku proti hmyzu a cez to vošiel dnu. Odtiaľ z obývacej izby ukradol tri prstene a jednu retiazku, všetko zo žltého kovu, a jednu bankomatovú kartu. Celková škoda bola vyčíslená na 462. - €.
Aj do druhého domu sa zlodej dostal tým istým spôsobom. So sebou si následne odniesol dve peňaženky, v ktorých sa okrem peňazí nachádzali aj osobné doklady a bankomatové karty. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 65. - €.
V oboch prípadoch začala polícia trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovanie domovej slobody a prečin krádeže.
 

Vyberte región